Razvojna liga

 

Košarkaški Savez Srbije nagradio je najbolje ekipe i mlade košarkaše koji su nastupali u okviru Razvojne lige. Ovaj projekat KSS ima za cilj da mladim, talentovanim igračima omogući razvoj i usavršavanje i nakon okončanja košarkaške sezone. Ideja je da se klubovima koji se nisu plasirali u Superligu omogući na ovaj način produžetak sezone.Tako je više od stotinu mladih košarkaša nastavilo sa još dva meseca rada i takmičenja, što će zasigurno uticati i na kvalitet njihove igre u narednoj sezoni. Pored igrača, kroz Razvojnu ligu i klubovi su dobili priliku da onim igračima koji su manje igrali tokom regularne sezone ukažu šansu kako bi pokazali da li na njih može da se računa u narednoj sezoni.

Projekat KSS „Razvojna liga“ podržali su poslovni sistem Svislajon Takovo, agencija McCann Beograd i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na svečanosti koja je povodom okončanja Razvojene lige održana u Kući košarke nagrade najboljima uručili su čelnici KSS-a, košarkaška legenda Borislav Stanković, osnivač agencije McCann Beograd Srđan Šaper, Željko Vlahović iz Svislajon Takova i državni sekretar Radivoje Mitrović.

Nagradjujući najbolje mlade košarkaše, Srdjan Šaper je rekao da kada su u pitanju projekti koji imaju za cilj razvoj mladih igrača i košarke uopšte, KSS može da računa na agenciju McCann Beograd, i to iz više razloga: „Prvi je zato što volim košarku. Drugi zato što je košarka za ovo društvo jedan od najvažnijih sportova. I na kraju, zato što potičem iz košarkaške porodice. Moj otac, Radomir Šaper, koji je bio i predsednik KSS-a, me je inficirao košarkom. On je bio čovek koji je verovao u razvoj, masovnost, dobru organizovanost i drugarstvo. To je ono što je oduvek krasilo srpsku košarku“.

Najboljom ekipom Razvojne lige proglašena je OKK Beograd sa trenerom Srdjanom Jekovićem, najbolji igrač je Nemanja Todorović, Nemanja Prolović je najbolji strelac (obojica iz kluba Borac Mocart sprot), Petar Šparović (Smederevo) je najbolji asistent, dok je za najboljeg skakača proglašen Dušan Vuletić iz Sloge. Nagradjeni su i članovi prve petorke Razvojne lige.

Marketinšku agenciju “McCann Beograd” 1997. godine osnovao je Srđan Šaper. Agencija “McCann Beograd” pruža ceo spektar kreativnih usluga i deo je „McCann Grupe”, jednog od najvećih komunikacijskih sistema u jugoistočnoj Evropi, koji posluje u osam zemalja: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska. “McCann Grupa” ima preko 150 nagrada osvojenih na domaćim i međunarodnim festivalima i jedina je kompanija sa ovih prostora koja je osvojila dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu. “Zlatnog lava“ 2009. godine osvojila je agencija “McCann Skoplje”, a 2011. godine „Bronzanog lava“ dobila je agencija “McCann Beograd”. Sve agencije, članice “McCann Grupe”, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije „McCann Worldgroup“, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.