Potpredsednik „McCann Worldgroup“ za kreativni razvoj za centralnu i istočnu Evropu posetio „McCann Beograd“

Adrian Botan, jedan od najuspešnijih kreativnih direktora u Evropi i potpredsednik “McCann Worldgroup” zadužen za kreativni razvoj za centralnu i istočnu Evropu, zajedno sa Nir Refuah, direktorom agencije “MRM Worldwide Bukurešt”, posetio je agenciju “McCann Beograd” gde je svoja znanja i ideje podelio sa zaposlenima jedne od vodećih kreativnih agencija u jugoistočnoj Evropi.

Adrian Botan

Prilikom svoje prve posete Srbiji, intenzivno razmenjujući znanja i energiju na dvodnevnim treninzima i predavanjima sa zaposlenima u beogradskoj agenciji, Adrian Botan je istakao da mu je zadatak da pomogne razvoju, povezivanju i stvaranju osećaja kreativne pripadnosti celog regiona, pre svega koristeći nove medije. Kreativna industrija u regionu ima veliki potencijal da kao takva postane prepoznata u svetu i da u budućnosti postane vodeći region kada je kreativnost u pitanju, kao što je to trenutno slučaj sa Južnom Amerikom. Prema do sada pokazanoj kreativnosti u radu na mnogobrojnim kampanjama za domaće i međunarodne brendove, ali i prema broju osvojenih nagrada, agencija “McCann Beograd” se nalazi među pet najuspešnijih agencija u centralnoj i istočnoj Evropi, sa ciljem da i dalje svojim idejama i dobrim rešanjima podiže nivo kreativnosti ne samo u okviru “McCann Worldgroup”, sistema u kome posluje, već i za ceo region jugoistočne Evrope.

Adrian Botan postavio je Rumuniju na kreativnu mapu sveta kampanjama za brendove kao što su “Maggi”, “Rom”, “Vodafone”, “Coca Cola” itd. Jedan od najnagrađivanijih kreativaca na starom kontinentu, među brojnim nagradama koje je dobio na međunarodnim festivalima za svoj kreativni rad ima i dve najprestižnije, a to je “Grand Prix” sa najznačajnijeg svetskog advertajzing festivala „Cannes Lions“ u Kanu.

Kampanja Adriana Botana za “Rom” čokoladice, nagrađena na festivalu u Kanu: http://adsoftheworld.com/media/ambient/rom_the_american_takeover

Tekst preuzet sa: http://www.media-marketing.com/agencije-brandovi/5711-adrian-botan-u-posjeti-agenciji-mccann-beograd.html

Marketinšku agenciju “McCann Beograd” 1997. godine osnovao je Srđan Šaper. Agencija “McCann Beograd” pruža ceo spektar kreativnih usluga i deo je „McCann Grupe”, jednog od najvećih komunikacijskih sistema u jugoistočnoj Evropi, koji posluje u osam zemalja: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska. “McCann Grupa” ima preko 150 nagrada osvojenih na domaćim i međunarodnim festivalima i jedina je kompanija sa ovih prostora koja je osvojila dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu. “Zlatnog lava“ 2009. godine osvojila je agencija “McCann Skoplje”, a 2011. godine „Bronzanog lava“ dobila je agencija “McCann Beograd”. Sve agencije, članice “McCann Grupe”, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije „McCann Worldgroup“, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.