McCann Erickson Beograd u finalu prestižnog Cresta festivala u Njujorku

U finalu ovogodišnjeg Cresta festiva naći će se i rad kreativne agencije McCann Erickson Beograd. Radi se o ambijentalnom bilbordu osmišljenom za kampanju “White Horse” Fabrike akumulatora Sombor. Inače, prestižni Cresta festival iz oblasti advertajzinga, već skoro dve decenije, tradicionalno se održava u Njujorku.

Uspeh McCann Grupe i Srđana Šapera kao osnivača

McCann Grupu, u okviru koje posluje i agencija McCann Ericson Beograd osnovao je 1997. godine Srđan Šaper. Agencija je postigla značajne uspehe na brojnim regionalnim, ali i međunarodnim festivalima.

Ovogodišnji Cresta festival, održava se po 16. put u Njujorku i smatra se jednim od najprestižnijih advertajzing festivala u svetu. Stručni žiri je sastavljen od 106 članova koji su ocenjivali radove u sedam svetskih gradova, što garantuje da se prijavljeni radovi stučno ocenjuju na osnovu izvodjenja orginalne kreativne ideje.

Marketinška agencija McCann Erickson Beograd posluje u Srbiji od aprila 1997. godine. Osnovana je od strane Srđana Šapera. Specijalizovana je da pruža sveobuhvatan obim kreativnih usluga, zapošljava preko 80 zaposlenih, a deo je najvećeg komunikacijskog sistema u Srbiji i regionu, McCann Grupe u okviru koje posluje petnaest agencija u pet zemalja jugoistočne Evrope (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija). Sve agencije, članice ovog sistema, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije McCann Worldgroup, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.