Izložba „Onepercenters“ Nenada Dodića

Ko su heroji današnjeg vremena?

Da li su današnji heroji negativci? Gde prestaje igra, a počinje strah? Kroz zanimljivu izložbu svojih radova odgovara  Nenad Dodić, art direktor u agenciji “McCann Beograd”

U Kulturnom centru „Grad“ otvorena je izložba  Nenada Dodića pod nazivom „Onepercenters“. Radovi su nastali kombinovanjem ilustracija, animacije i skulptura. Ova nesvakidašnja izložba na našoj kulturnoj sceni zanimljiva je kako odraslima, tako i onim najmladjima, jer je zasnovana na toy dizajnu koji se kod nas retko vidja. Skulpture, koje su ručno pravljene i oslikane akrilnim bojama , odišu podjednako i dečaštvom i mužvnošću, prate ilustracije velikih formata, i interesantne animacije. Posetiocima su najzanimljivije bile trodimenzionalne figurice proistekle iz ilustracija, ali i obratno, ilustracije proistekle iz figurica.

Nenad Dodić

Ko su heroji današnjeg vremena? Da li su današnji heroji negativci? Gde prestaje igra, a počinje strah?  Autor Nenad  Dodić kaže da su njegovi junaci odrasli zajedno sa njim i dodaje: „ Bio mi je izazov da predstavim ilustrovane likove u trodimenzionalnom obliku. Kada su ti likovi pravi i postavljeni u prostoru,  ljudi ih lakše percipiraju kao žive. Na taj način bolje protumače njihove karaktere. Moji likovi su na granici pozitivaca i negativaca, i ostavljam gledaocima da ih samostalno dožive kao dobre ili loše.“

Spoj različitih vidova umetnosti poslednjih godina postaje sve popularniji. Umetnici sve češće posežu za različitim načinima za izražavanje i realizaciju svojih  kreativnih ideja, a posetioci ovakvih izložbi imaju mogućnost uvida u različite forme realizacije umetnikovih ideja na jednom mestu.

Nenad Dodić je naš poznati ilustrator i grafički dizajner. Njegovi radovi prikazani su na nekoliko  grupnih izložbi, a dobio je i više nagrada u oblasti dizajna i animacije. Poslednjih godina radi u agenciji „McCann Beograd“ kao art direktor.

Radove Nenada Dodića možete pogledati na: http://www.behance.net/nenaddodic

Tekst je objavljen na sajtu:
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=270&yyyy=2013&mm=06&dd=25&nav_id=726236

Marketinšku agenciju “McCann Beograd” 1997. godine osnovao je Srđan Šaper. Agencija “McCann Beograd” pruža ceo spektar kreativnih usluga i deo je „McCann Grupe”, jednog od najvećih komunikacijskih sistema u jugoistočnoj Evropi, koji posluje u osam zemalja: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska. “McCann Grupa” ima preko 150 nagrada osvojenih na domaćim i međunarodnim festivalima i jedina je kompanija sa ovih prostora koja je osvojila dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu. “Zlatnog lava“ 2009. godine osvojila je agencija “McCann Skoplje”, a 2011. godine „Bronzanog lava“ dobila je agencija “McCann Beograd”. Sve agencije, članice “McCann Grupe”, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije „McCann Worldgroup“, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.