Danju dizajnerka, noću strip heroina

Tereza Cenić dizajnerka u agenciji "McCann Beograd" poznata je kao ilustratorka i webcomic autorka zanimljivog stripa "Egotreep comic"

"Mislim da si me pogrešno razumeo kada sam ponudila da ti budem oslonac" jedan je od citata zanimljivog stripa "Egotreep comic" čiji je autor Tereza Cenić.

Tokom dana kreativac i dizajnerka u agenciji "McCann Beograd", Tereza posle posla postaje strip heroina. Na svom blogu i društvenim mrežama objavljuje autobiografske epizode iz svakodnevnog života.

"Sve je krenulo kao interna fora" kaže Tereza i dodaje "Umesto odlaska na trening ostala sam kući da "blejim po fejbuku" (ko još voli da se znoji u februaru?) Nacrtala sam samoprekornu duhovitu ilustraciju sebe kako bih se opravdala. Ljudima na fejsbuku se dopalo. Odlučila sam da ponovim taj eksperiment još jednom, pa još jednom i tako već više od godinu dana". Sada je već to postalo nedeljno komentarisanje različitih situacija i odnosa sa ljudima. Inspiracija za strip minijature su joj susreti sa bliskim ljudima, poznanicima, svakodnevno okruženje, ali I lične frustracije, hejtovanja, nesuglasice… Kada sve to posmatra sa ironijske distance, uz malo sarkazma i humora nastaju njene strip priče. Ljudi koji se nađu u njenim pričama reaguju uglavnom pozitivno. Trenutak kada sebe vide u stripu je posledica nečega iz realnog života. Najčešće su toliko zabavljeni svojim simptičnim ilustrovanim portretom, čak i kad kontekst u koji su stavljeni i nije u potpunosti afirmativan po njih.

Na pitanje da li je iznenađena uspehom koje njene priče imaju na društvenim mrežama, Tereza u svom duhu, pomalo ironično odgovara da je jako iznenađena da postoji čak preko milijardu profila, a da tek nešto više od 500 njih voli njen strip.

A da li sve stvarno "istina" ili ne, Tereza objašnjava: "Svakako je tu prisutno i dosta fikcije, pa je često smešno kada "publika" doslovno shvati pojedine epizode." I dodaje da iako je strip autobiografski za razliku od nje, njena heroina je duhovitija i ponekad kaže i ono što Tereza prećuti.

Terezine stripove za sada možete pratiti samo on line na : https://www.facebook.com/EgotreepComic, a na pitanje da li će publika moći da ih vidi u nekom drugom formatu, kaže da je otvorena za sve predloge: od izložbe, preko nadgradnje kroz animaciju, pa sve do print publikacija i modne linije i dodaje: "I da dan traje bar 30 sati".

Tekst je objavljen na portalu: Marketing 365

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.