Uspešnom kampanjom agencije McCann Beograd do prvog sertifikovanog psa vodiča u Srbiji

Agencija McCann Beograd je u leto 2013. godine u saradnji sa Udruženjem za slepe i slabovide osobe "Beli štap" pokrenula kampanju za prikljupljanje sredstava za kupovinu prvog sertifikovanog psa vodiča u Srbiji. Uz pomoć stručnjaka iz digitalne agencije Drive, kampanja "Web blackout" realizovana na digitalnim medijima kroz "zamračenje" vodećih Internet portala ubrzo je prerasla u veliku medijsku akciju. Objavljeni su potpuno crni oglasi u štampanim medijima, a Televizija Studio B je na desetak sekundi potpuno zacrnila svoj program. Osim što je izazvana pažnju građana, kampanja je dovela do toga da su se za akciju zainteresovali domaći i strani donatori koji su svojim sredstvaima omogućili da prvi pas vodič stigne u Srbiju. Kreativni tim agencije McCann Beograd dao je dodatni doprinos akciji, tako što je u saradnji sa UK Parobrod organizovao "Parobrodiranje-Slobodnim stilom", humanitarnu prodajnu izložbu grafika čiji autori su zaposleni u agenciji McCann Beograd. Svi radovi su prodati za jedno veče i prikupljeno je preko 100.000 dinara.

Vesna Nestorović iz udruženja Beli Štap

Povodom obeležavanja Svetskog dana pasa vodiča i dolaska prvog sertifikovanog psa vodiča Astora za slepe i slabovide osobe uručena je zahvalnica Udruženja "Beli štap" koju su primili Milena Kvapil Associate Creative Director agencije Mccann Beograd i Slobodan Marković Creative Director agencije Drive.

"Jako smo srećni što smo bili deo akcije koja je dovela do toga da danas upoznamo Astora, divnog labradora, prvog sertifikovanog psa vodiča u našoj zemlji. Drago nam je da je naša kampanja ne samo podigla svest o ovom problemu naših sugrađana, već i da su zahvaljujući njoj, za akciju saznali pojedinci, kompanije i institucije koje su bile u mogućnosti da pruže konkretnu finansijsku pomoć. Agencije McCann Beograd, Drive, kao i ostale agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe , uvek su spremne i raspoložene da se uključe u ovakve društveno korisne projekte i posebno nam je drago kada vidimo da je naš kreativni rad doprineo da se bar deo problema uspešno reši" istakla je Milena Kvapil iz agencije McCann Beograd.

Astor, pas vodič za slepe i slabovide

U Srbiji oko 12.000 građana ima problem sa vidom, njih 9.000 potpuno je slepo, a oko 3.000 je slabovido. Udruženje "Beli štap" pokrenulo je nekoliko akcija koje za cilj imaju afirmaciju samostalnog života slepih i slabovidih osoba.

 

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.