Slike iz života Marije Maše Milanković

U galeriji Ustanove kulture „Parobrod“ otvorena je izložba Marije Maše Milanković,  beogradske dizajnerke i art direktorke u agenciji „McCann Beograd“.  Izložba pod nazivom „Slike iz života“ (Imagines from life) predstavlja duhovit, istinit doživljaj ove dizajnerke koja kaže da inspiraciju pronalazi u svakodnevnoj sreći i nesreći: “Na poslu, kod kuće, u taksiju, u liftu, na ulici, ispred televizora… U svemu što za najmanju nijansu remeti svakodnevnu kolotečinu”.

Slike  predstavljaju, koktel onoga sa čime se autorka suočava svakodnevno, pa je neminovno da se na njima nadju i njeni najbliži, prijatelji, kolege, poznanici....

“Familija i prijatelji se uvek obraduju… ili u mojoj glavi to tako izgleda” kaže Marija i dodaje da joj je svakako “svakako namera da ih obradujem, na tih par sekundi u toku dana”.

Radovi su autorkin pravi dnevnik u slikama, ogledalo onoga što jesmo i onoga što bismo hteli da budemo, a ko još ne voli da zaviri i prelista tudje dnevnike?

Marija je do sada imala tri samostalne i šest grupnih izložbi. Ranije je  izlagala u galeriji Doma Omladine u Beogradu, u galeriji “Macut” u Novom Sadu i u okviru programa “Outside Project” u Firenci.

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za grafički dizajn.  Od 2006.godine radi u marketinškoj agenciji „McCann Beograd“  kao art direktor. Poslednje tri godine, paralelno radi i kao docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Metropolitan,  kao i na masteru iz dizajna novih medija pri istom Univerzitetu.

Izložba „Slike iz života“ u Ustanovi kulture „Parobrod“  otvorena je do 18 juna.
Radove Marije Maše Milanković možete pogledati na:
http://imagesfromlifex.blogspot.com/

Tekst je objavljen na:
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=270&yyyy=2013&mm=06&dd=11&nav_id=721900

Marketinška agencija McCann Erickson Beograd posluje u Srbiji od aprila 1997. godine. Osnovana je od strane Srđana Šapera. Specijalizovana je da pruža sveobuhvatan obim kreativnih usluga, zapošljava preko 80 zaposlenih, a deo je najvećeg komunikacijskog sistema u Srbiji i regionu, McCann Grupe u okviru koje posluje petnaest agencija u pet zemalja jugoistočne Evrope (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija). Sve agencije, članice ovog sistema, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije McCann Worldgroup, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.