McCann Beograd najuspešnija agencija iz Srbije na Golden Drum festivalu

Agencija McCann Beograd je na međunarodnom festivalu Golden Drum osvojila šest nagrada, čime je postala najuspešnija agencija iz Srbije, dok je McCann Worldgroup proglašen za najuspešniju agencijsku mrežu.

Kampanja “LAV kokice” za klijenta Carlsberg Srbija osvojila je Grand Prix nagrade u kategorijama Direct i Integrated. Ova kampanja osvojila je i specijalne nagrade Silver Drum i Bronze Drum Adriatic Awards.

Kampanja “ARt, najveća virtuelna postavka umetničkih dela” za Muzej savremene umetnosti u Beogradu, osvojila je dva Silver Drum priznanja u kategorijama Mobile i Branded Content.

“Veoma smo srećni i ponosni na nagrade i uspeh na ovom značajnom festivalu. Ovo je za nas najuspešniji Golden Drum do sada, i izuzetna motivacija za dalje. Sve čestitke i zahvalnost kompletnom timu agencije, kao i našim klijentima na ostvarenom rezultatu”, rekla je Olivera Perković, direktorka agencije McCann Beograd.

Sa 169 poena, McCann Worldgroup je osvojio Golden Net Award i proglašen je za najuspešniju agencijsku mrežu na festivalu. Ovom uspehu je značajno doprinela i agencija McCann Beograd sa osvojenih šest nagrada.

Festival Golden Drum jedan je od najvažnijih internacionalnih festivala oglašavanja na kome tradicionalno učestvuju najbolje svetske agencije. Ove godine održan je dvadeset treći put u organizaciji Slovenačke oglašivačke komore.

Nagrađenu kampanju “Lav kokice” možete pogledati na linku:

Nagrađenu kampanju “ARt” možete pogledati na linku:

Tekst je objavljen na: http://www.blic.rs/vesti/drustvo/mccann-beograd-najuspesnija-agencija-iz-srbije-na-golden-drum-festivalu/3hs82nl/

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.