Jana Savić Rastovac u žiriju za nagradu Clio

Kreativna direktorka agencije McCann Beograd, Jana Savić Rastovac izabrana je za članicu žirija za dodelu prestižne nagrade Clio.

Ovo priznanje dodeljuje se svake godine najboljem oglašivaču, odnosno brendu čije globalno poslovanje dostiže maksimalnu kreativnost i demonstrira posvećenost inovacijama u oglašavanju. Clio Awards predstavlja najbolji uvid u sam vrh svetske kreativnosti i jedna je od tri najznačajnije svetske manifestacije u oblasti advertajzinga, uz festivale Cannes Lions i New York Festivals.

“Veoma se radujem pozivu da budem članica žirija prestižnih Clio nagrada. Uprkos promenama u našoj industriji, ove nagrade ostaju među najprestižnijim i jedan su od najboljih pokazatelja trendova u advertajzingu. Ovo je priznanje za naš pogled na kreativnost i izuzetna prilika da se učestvuje u selekciji i nagrađivanju najboljih svetskih igrača iz prve lige oglašavanja” kaže Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije McCann Beograd.

Poziv na učešće u žiriju veliko je priznanje za dosadašnji rad Jane Rastovac Savić, kao i za celokupnu kreativnu industriju u Srbiji i regionu. Kao dugogodišnja kreativna direktorka agencije McCann Beograd, Jana je zajedno sa svojim timom osmislila i realizovala mnogobrojne nezaboravne kampanje nagrađivane na svetskim i domaćim festivalima. Učestovala je i držala predavanja na brojnim festivalima i do sada je bila članica žirija uglednih međunarodnih festivala iz oblasti advertajzinga kao što su: Njujorški festival kreativnosti, Eurobest, AdStars festival u Pusanu, kao i više domaćih festivala. Pored odlučivanja o nagradi Clio, Jana će ove godine učestvovati i u žiriju Golden Drum festivala.

Originalna vest objavljena je na: http://www.advertiser-serbia.com/jana-savic-rastovac-u-ziriju-za-nagradu-clio/

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.