Identifikacija talenata najvažniji je zadatak „I&F McCann Grupe“


Uspeh poslovanja jedne kompanije zasnovan je na stručnim, motivisanim i zadovoljnim zaposlenima. U kompaniji “I&F McCann Grupа” u čijem sastavu posluju specijalizovane agencije u osam zemalja od Slovenije do Bugarske rade neki od najboljih profesionalaca na ovim prostorima. Mnogi od njih su tu od početka svoje profesionalne karijere, brojni su je započeli kao praktikanti, a kompanija je pratila razvoj i posvetila se usavršavanju ovih talentovanih pojedinaca.

Mogućnost praksiranja u “I&F McCann Grupi” oglašava se konkursom. Svi zainteresovani kandidati dobijaju podjednaku šansu prilikom odabira i na njima je da pokažu inicijativu da nauče, a na kompaniji da prepozna njihov talenat i posvećenost poslu.

„U svom radu veliku pažnju poklanjamo praktikantima, kojima kroz  različite programe praksiranja, pružamo priliku da stečena teoretska znanja uvežu sa praktičnim, usvoje nova znanja i veštine koja proističu iz prakse i dobiju priliku da svoju profesionalnu karijeru započnu u jednoj od vodećih komunikacionih kompanija na našim prostorima“ ističe Marija Vićić, Business Development Director “I&F McCann Grupe”.

Do sada, u 2014. Godini, 14 praktikanata je završilo trening program, od čega je 10 nakon prakse, zaposleno u nekoj od agencija u okviru “I&F McCann Grupe”. Multidisciplinarni tim sektora za ljudske resurse bavi se razvojem i obukom praktikanata. Razvojni programi i obuke kreirani su na osnovu najsavremenijih edukativnih trendova. U kompaniji definisana je poslovna politika čiji je cilj da privuče, zadrži i zaposli talentovane pojedince. Za najbolje, praksa je samo prvi korak kojim otvaraju vrata “I&F McCann Grupe”, upoznaju se sa sistemom rada i poslovnim zadacima.

„Cilj nam je da svim novozaposlenima omogućimo najbolje uslove i aktivno radno okruženje, kao i stalno usavršavanje kroz razvojne programe.” ističe Dunja Hasanović, HR Coordinator u “I&F McCann Grupi” i dodaje: „To podrazumeva različite vidove obuka i treninga. Sa istim ciljem razvijamo i raznovrsne programe podsticanja zaposlenih da učestvuju u različitim zajedničkim sportskim, kulturnim i humanitarnim aktivnostima van posla”.

“I&F McCann Grupa” ima oko tri stotine zaposlenih, dve trećine zaposlenih su mladi, starosti od 20 do 35 godina, a više od 60 odsto zaposlenih su žene.

 

Tekst je objavljen na portalu: http://marketingmreza.rs/identifikacija-talenata-najvazniji-zadatak-mccann-grupe/

 

Marketinšku agenciju “McCann Beograd” 1997. godine osnovao je Srđan Šaper. Agencija “McCann Beograd” pruža ceo spektar kreativnih usluga i deo je „McCann Grupe”, jednog od najvećih komunikacijskih sistema u jugoistočnoj Evropi, koji posluje u osam zemalja: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska. “McCann Grupa” ima preko 150 nagrada osvojenih na domaćim i međunarodnim festivalima i jedina je kompanija sa ovih prostora koja je osvojila dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu. “Zlatnog lava“ 2009. godine osvojila je agencija “McCann Skoplje”, a 2011. godine „Bronzanog lava“ dobila je agencija “McCann Beograd”. Sve agencije, članice “McCann Grupe”, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije „McCann Worldgroup“, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.