Agencije McCann Beograd i UM Beograd među finalistima prvog Effie Srbija takmičenja

Sjajne vesti! Agencije McCann Beograd i UM Beograd našle su se među finalistima prvog Effie Srbija takmičenja i to sa najvećim brojem radova.

Prva faza takmičenja u okviru Effie Awards Serbia (određivanje liste finalista) završena je 3. maja. Finalna runda žiriranja zakazana je za 18. maj.

Effie takmičenje se ove godine prvi put održava u Srbiji, organizator je IAA Serbian Chapter. Žiri sastavljen od 21 člana iz redova oglašivača, agencija, medija i akademskih institucija tokom dva dana (25. i 26. april) bio je u prilici da ocenjuje sve pristigle radove u okviru 15 kategorija. Nakon dve sesije žiriranja sprovedene u skladu sa Effie pravilima, Scoring Committee je potvrdio listu radova koji su ušli u finale – njih šesnaest. Važno je napomenuti da se u ovom slučaju ne radi o rang listi, već o listi radova koji ulaze u finalno žiriranje.*

Kao finalisti za 2017. godinu agencije i kompanije dobijaju poene u okviru Effie Effectiveness Indexa – godišnjeg svetskog rangiranja efektivnih marketinških komunikacija, Effie Index predstavlja rang listu najefekitivnijih agencija, oglašivača i brendova na globalnom nivou. Više o tome možete naći na www.effieindex.com .

* Svih šesnaest radova se žirira u Finalnoj rundi. Poeni koje osvoje određuju da li će dobiti zlato, srebro ili bronzu. Takođe, moguće je da rad ne dobije nijednu nagradu i u tom slučaju njegov status se ne menja – ostaje finalista.

Effie Worldwide je neprofitna organizacija posvećena promovisanju i unapređenju prakse efektivnosti marketinških komunikacija. Effie Worldwide, organizator dodele Effie nagrada, ukazuje na marketinške ideje koje su delotvorne i ohrabruje dijalog onih koje ih sprovode, a deluje i kao izvor edukacije za industriju.

Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova. https://www.effie.org/

Listu finalista Effie Awards Serbia 2017 možete pogledati OVDE

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.