Agencija McCann Beograd najuspešnija agencija u Srbiji

Agencija McCann Beograd proglašena je za najuspešniju agenciju godine u Srbiji na prvom nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija Kaktus 2015. Prema oceni žirija, agencija McCann Beograd imala je najveći broj bodova koje su njene kampanje osvojile, u konkurenciji od prijavljenih 113 radova.

Članovi kreativnog tima McCann Beograd sa Ivanom Parčetić

Kampanja agencije McCann Beograd "Drama u taksiju" proglašena je najboljom u kategoriji Viralni video, a dobila je i nagradu Grand Prix kao najbolja integrisana kampanja godine. Ova kampanja realizovana je za Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) koje je dobilo nagradu Oglašivač godine. Pored ove, i kampanja "Samo za radoznale" realizovana za Muzej nauke i tehnike dobila je prvu nagradu u kategoriji Print u integrisanoj kampanji.

"Posebno nam je draga ova nagrada jer je najbolji način da zaokružimo uspehe koji su se desili u prethodnih godinu dana." kaže Olivera Perković, Managing Director agencije McCann Beograd i dodaje: "Sa druge strane ovo je premijera ovog festivala i raduje nas što pored kvalitetnih tema koje adresira, okuplja sve relevantne kreativne snage na našem tržištu i stavlja u fokus ideju i inovativnost - dva neophodna elementa kreativnog izrazavanja".

Inače, stručni žiri koga su činili ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona, najbolje kampanje birao je u 13 kategorija među 113 prijavljenih radova, a konkurisalo je 27 agencija i preko 50 kompanija.

Agencija McCann Beograd prošle godine proglašena je najboljom agencijom u regionu na reviji najboljih regionalnih kamapanja BalCannes u okviru Weekend Media Festivala, dok je kampanja "Drama u taksiju" osvojila više nagrada na lokalnim i međunarodnim festivalima.

Tekst je objavljen na portalu Blic Online

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.